Bølling

Bølling ligger godt 3 km nordøst for Skjern i fugleflugtslinje.

Landsbyen ligger smukt i blødt strøgne bakkedrag og nær ved Skjern Å, Ringkøbing fjord og Vesterhavet. Så derfor er der mange muligheder for jagt, fiskeri eller sejlsport.

Der er 386 indbyggere i sognet, hvoraf ca. 200 bor i selve landsbyen.

Landsbyen ligger så tæt på Skjern, at den har potentialet til at virke som ”forstad” til byen.

Selve landsbyen ligger roligt, som en kompakt landsby med fire indfaldsveje fra hvert sit verdenshjørne. Der er ikke mere end 2 km imod syd, øst eller vest før man er på en hovedvej.

Der er et aktivt erhvervsliv: Bølling Auto, Solus, Alfa Laval, Flextræ, Bjørkwin Thermo Transport, murermester Brian Nielsen og murermester Jens Lykke Jensen.

Beliggenhed og form er en styrke ved Bølling. Landsbyen ligger i nærheden af Skjern, og den kompakte form gør den let at overskue og færdes i. Der er mange kroge, stier og pladser, som gemmer på oplevelser og overraskende indkig. De fire indfaldsveje gør det enkelt at komme til og fra Bølling, uanset hvor man skal hen, og Bølling er også begunstiget af, at flere busruter krydser Bølling. Alligevel er det sikkert at færdes, og der hersker fred og ro, idet byen ikke gennemskæres af en hovedvej, som så mange andre landsbyer

Midt i byen ligger stadion – landsbyens grønne hjerte. Her er der en grillplads og en moderne, nyetableret legeplads og god plads for ungerne til at boltre sig.

Omgivelserne er frodige, bølgende marker med en meget høj bonitet. Dyrelivet er rigt, rådyr, fasaner og harer er talrige, og af og til stryger der også en ræv forbi. Vejene er små, og giver rig mulighed for en cykel- eller gåtur.

Syd for byen ligger Damslund, en beplantet mergelgrav med et hyggeligt stisystem mellem flere små søer. Damslund er beplantet af Hans Okholm som gjorde en stor indsats for at få beplantet Vestjylland.